Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Toby Litt en ReBelle

Toby Litt is een Britse auteur die gestaag aan zijn oeuvre bouwt. Eerder schreef hij onder andere een thriller, verhalenbundels, een indringend psychologisch portret en een chicklit-parodie. Wat de boeken met elkaar verbindt is het alfabet - de titels van zijn boeken volgen het alfabet.
Zijn tiende boek is verschenen met als titel: Journey into Space. Maar Litt is bij ons te gast omdat zijn negende boek (uit 2008) in Nederlandse vertaling is verschenen. Deze 'roman in korte verhalen' zoals Litt het zelf graag noemt heeft als titel Ik ben de drummer van de band okay. Een mooi moment om hem naar onze eerste na-zomerse BorderKitchen te halen.

Litt geeft met dit boek een beeld van het ontstaan, opkomst, glorietijd en vercommercialisering van een popgroep. Een verhaal over sex, drugs en rock 'n roll. Verteller Clap (‘druiper') de drummer van de Canadese groep okay is de aimabele tegenpool van de ijdele zanger Syph (‘syfilis) en wordt vaak over het hoofd gezien. Via Clap kijken we naar het reilen en zeilen van een rockband en alle relationele perikelen die daarbij komen kijken. Toby Litt schept er duidelijke genoegen in om de interviews met de rocksterren en de dialogen met de fans met lichte overdrijving en ironie vast te leggen. Litt grijpt het thema muziek aan om te mijmeren over thema's als mannelijkheid, spiritualiteit en het proces van ouder worden.

In 2003 werd Litt genomineerd door Granta als een van de 20 beste jonge schrijvers.

David Mitchell, auteur van ondermeer Wolkenatlas, heeft Litt's werk omschreven als ‘compelling, enslaving, pointedly intimate and funny too. Over I Play the Drums zegt hij "Neat work, Clap. Tsk-boom".

www.tobylitt.com


Op deze avond hebben we ook muziek!
ReBelle is een (power)pop-rock trio uit Den Haag. Deze stoere rockchicks haalden de laatste acht in de Grote Prijs van Nederland, brachten al eerder een bezoek aan de TMF- en 3FM studio en timmeren in het Haagse popcircuit al langer aan de weg. Met hun debuutalbum vol sterke songs dat binnenkort uitkomt is ReBelle nu klaar om de rest van Nederland te veroveren!


www.wearerebelle.nl
www.myspace.com/wearerebelle

BorderKitchen - Wed, 23 Sep 2009