Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Philippe Claudel

© photo Le Bot, Opale

Philippe Claudel (1962) begon als student met het schrijven van filmscenario’s voordat hij zich aan literaire fictie waagde. Anno 2010 heeft hij vele romans op zijn naam staan en is er een wereldwijde groep liefhebbers van zijn fijnzinnige werk. Zijn internationale doorbraakroman was het mooie Grijze Zielen (Les âmes grises). Een paar jaar later maakte hij ook naam als regisseur dankzij zijn debuutfilm ‘Il y a longtemps que je t'aime’, met Kristin Scott Thomas in een van de hoofdrollen.

Claudel bezoekt onze BorderKitchen ter gelegenheid van de Nederlandstalige publicatie van twee van zijn boeken: Alles waar ik spijt van heb (Quelques-uns des cent regrets) en Tot ziens, meneer Friant (Au Revoir Monsieur Friant). Het eerste is een novelle waarin de verteller na de dood van zijn moeder terugkeert naar de omgeving van zijn jeugd in een kleine stad in Noord-Frankrijk. Tijdens de drie dagen die hij daar doorbrengt, wordt hij weer geconfronteerd met de tijd van toen. Waarom verliet hij zijn moeder op zestienjarige leeftijd? In Tot ziens, meneer Friant is het Claudel zelf die terugkijkt op een lang vervlogen periode. Aan de hand van de schilderijen van Emile Friant staat hij stil bij de leefwereld van zijn grootmoeder.

Deze BorderKitchen is in het Frans (met tussentijdse vertaling in het Nederlands). Claudel wordt geïnterviewd door Gerald de Hemptinne (AFP).

Let op: deze BorderKitchen heeft een afwijkende aanvangstijd en locatie. Hij vindt plaats in de Paul Steenbergen-foyer van de Koninklijke Schouwburg. Adres: Korte Voorhout 3, Den Haag. Aanvang: 19.30 uur. 

In samenwerking met Alliance Française de La Haye. 

BorderKitchen - Sat, 24 Apr 2010