Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Karin Slaughter

© photo Alison Rosa

Het thrillergenre is booming. Tegenwoordig is één op de vier gelezen boeken een thriller. Karin Slaughter is een van de hoofdverantwoordelijken voor dat succes. Haar thrillers worden in 23 talen uitgegeven en alleen al in Nederland heeft ze twee miljoen (!) exemplaren verkocht.

Het zijn vooral vrouwen die veel thrillers lezen, wat opvallend is, aangezien vrouwen ook de belangrijkste slachtoffers zijn van geweld. Slaughter beschrijft dat geweld vanuit een vrouwelijk perspectief. Geweldsuitbarstingen zijn in haar boeken nooit stoer of glamoureus, maar kil, heftig en meedogenloos. Haar hoofdpersonages zijn geen eendimensionale slachtoffers, maar beschadigde mensen die tegelijkertijd sterke en onafhankelijke survivors zijn. Slaughters boeken zijn zo aansprekend omdat ze niet alleen meeslepende pageturners zijn, maar ook genadeloos de psychology of abuse onderzoeken.

Naar een ‘nieuwe Slaughter’ wordt altijd halsreikend uitgekeken. Begin juli was het zover en verscheen Verbroken, met daarin de vertrouwde personages Sara Linton – pathologe – en de geniale, dyslectische rechercheur Will Trent. Verbroken schoot, hoe kan het ook anders, meteen naar nummer één in de bestsellerlijsten. Ter gelegenheid van haar nieuwe boek is Karin Slaughter bij BorderKitchen te gast. Ze wordt geïnterviewd door Wim Brands (VPRO).


Let op! Deze BorderKitchen vindt plaats op een afwijkende locatie. Locatie: Pulchri, Lange Voorhout 15, Den Haag. Aanvang: 20.00 uur. 

'Thrillers weerspiegelen hun tijd en plaats, en goede thrillers doen dat goed. De mijne zijn af en toe smerig, zeker, maar niet gratuit. Ik beschrijf de werkelijkheid: er is geweld.’ – Karin Slaughter

‘Slaughter schrijft geen gewelddadige slice and dice novels; het zijn parels van passie, met de vraag ‘waarom?’ in neonlicht beschenen.’ – de Volkskrant

BorderKitchen - Wed, 08 Sep 2010