Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Wladimir Kaminer

© photo A. Walther

In samenwerking met de Duitse Bibliotheek Den Haag presenteert BorderKitchen op 2 december: een ontmoeting met Wladimir Kaminer.


Kaminer werd in 1967 geboren in Moskou en trok in 1990 naar de voormalige DDR, waar hij dankzij de Duitse hereniging een onbeperkte verblijfsvergunning kreeg. In Berlijn zette hij zijn befaamde ‘Russendisco’ op, een tweewekelijkse avond in Kaffe Burger, waarbij hij zijn nieuwe thuisstad opzweepte met Oost-Europese muziek. Zijn literaire debuut maakte hij in 2000, met de eveneens Russendisko geheten verhalenbundel, die een groot succes werd in Duitsland en ook internationaal gezien veel aandacht trok. Sindsdien publiceerde hij verschillende verhalenbundels en romans, waarin zijn Russische achtergrond vrijwel altijd meespeelt. Van die boeken verscheen behalve Russendisko ook Militärmusik en Die Reise nach Trulala in het Nederlands. Binnenkort komt daar een nieuwe verhalenbundel bij: Es gab keinen Sex im Sozialismus.


In Seks bestond niet in de Sovjet-Unie haalt Wladimir Kaminer met mild-satirische blik herinneringen op aan het leven van alledag in zijn voormalige vaderland. Of het nu ging om de aanschaf van een nieuwe auto, de koopjesjacht op landschildpadden uit Kazachstan, of het levensgevaarlijke vuurwerk ter ere van de Dag van de Ruimtevaart, een bestaan in de Sovjet-Unie zat vol verrassingen en veelal bizarre avonturen. Eén ding is zeker: eenieder die in de ban is geraakt van de aanstekelijke series die Jelle Brandt Corstius over Rusland maakte, is ook bij Kaminer aan het goede adres.

Naar aanleiding van Seks bestond niet in de Sovjet-Unie is Wladimir Kaminer te gast bij BorderKitchen. Hij wordt geïnterviewd door Daria Bouwman (in het Duits).


Locatie: Weimarstraat 36, Den Haag. Aanvang: 20.00 uur. 

 

BorderKitchen - Thu, 02 Dec 2010