Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Stephen Fry


Het is gelukt! Stephen Fry was eind juni te gast bij BorderKitchen om te praten over zijn memoires: The Fry Chronicles. 

Stephen Fry geniet in Engeland mateloze bekendheid als acteur, schrijver en presentator. Velen in ons land zullen hem herkennen als Lord Melchett uit Blackadder en de hilarische sketches uit A Bit of Fry and Laurie (met Hugh Laurie, tevens bekend van zijn rol als Dr. House). Ook in serieuze rollen

– zoals die van schrijver Oscar Wilde in de film Wilde, of die van Onno in de Engelstalige verfilming van Harry Mulisch’ De ontdekking van de Hemel –  bereikte hij een internationaal publiek. Veel indruk maakte Fry in 2006, met de documentaire 'Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive', die hij maakte voor de BBC. De documentaire won zelfs een Emmy Award. Tegenwoordig presenteert Fry wekelijks de BBC TV-‘quiz’ QI en is dagelijks actief op Twitter, met bijna 2,5 miljoen volgers.

Zijn autobiografie gaat over de jaren 1979-1987, vanaf het moment dat hij als student aankwam in Cambridge tot zijn dertigste verjaardag. Fry vertelt op de hem zo kenmerkende hilarische toon onder meer over zijn kennismaking met Emma Thompson, frauderen bij examens, en zijn eerste schreden als komiek.

Stephen Fry gaf tijdens BorderKitchen een geanimeerde lezing en een interview aan journalist en auteur Arjan Visser.

Let op:  Deze BorderKitchen is in Theater aan het Spui. Adres: Spui 187, Den Haag. Aanvang: 20.00 uur.

UITVERKOCHT

BorderKitchen - Wed, 29 Jun 2011