Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Michel Houellebecq

© photo Philippe Matsas

AFGELAST! 

12-09-2011
Auteursbezoek Michel Houellebecq afgelast

Het aangekondigde auteursbezoek van Michel Houellebecq aan Nederland en Vlaanderen gaat niet door. De auteur, al enige tijd onbereikbaar en ontraceerbaar, is niet komen opdagen. Houellebecq zou ter gelegenheid van de in mei dit jaar verschenen vertaling van zijn roman La carte et le territoire (De kaart en het gebied, waarmee hij vorig najaar de Prix Goncourt won) tussen maandag 12 en donderdag 15 september zijn opwachting hebben gemaakt in achtereenvolgens Amsterdam, Den Haag en Brussel voor interviews met de pers en openbare optredens.

Door het wegblijven van de auteur komt helaas ook het aangekondigde optreden bij BorderKitchen te vervallen.

 

Michel Houellebecq presenteerde afgelopen september zijn langverwachte nieuwe roman: La carte et le territoire. Drie maanden later werd het boek bekroond met de Prix Goncourt, de belangrijkste Franse literaire prijs. In Nederland moesten we nog ietsje langer geduld oefenen, maar in mei was het zover, en verscheen De kaart en het gebied.

Houellebecq zette in 1998 de literaire wereld op zijn kop met zijn sensationele roman Les Particules élémentaires (Elementaire deeltjes), een vlijmscherpe en gitzwarte diagnose van de liberale westerse samenleving. Later volgden onder meer Plateforme (Platform) en La possibilité d'une île (Mogelijkheid van een eiland). In De kaart en het gebied beschrijft Houellebecq het leven van beeldend kunstenaar Jed Martin, beroemd geworden dankzij zijn foto's van Michelin-wegenkaarten. Ook Houellebecq zelf komt er, in een weinig benijdenswaardige rol, als personage in voor.

Michel Houellebecq wordt tijdens BorderKitchen geïnterviewd in het Frans, met tussentijdse vertaling in het Nederlands. Zijn vaste vertaler Martin de Haan zal zowel als interviewer als als tolk optreden deze avond.

Locatie: Korzo Theater. Adres: Prinsestraat 42, Den Haag.
Aanvang: 20.00 uur.

! UITVERKOCHT
U kunt zich voor de reservelijst aanmelden via info@borderkitchen.nl

‘Houellebecq [heeft] 't 'm weer gelapt: een roman afleveren die zich aandient als goed geschreven, waar en intens. En precies zoals hij dat zelf het liefst ziet: vooral intens.’ – De Groene Amsterdammer

'De Goncourt voor Michel Houellebecq, niet alleen omdat hij die allang had moeten krijgen, maar ook omdat dit zijn beste roman is.' – Le Nouvel Observateur

La carte et le territoire is vertaald in het Nederlands door Martin de Haan.

BorderKitchen - Tue, 13 Sep 2011