Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Erik Kriek & guests

Met veel plezier presenteren we op donderdag 24 mei een speciaal avondprogramma rondom striptekenaar en illustrator Erik Kriek, naar aanleiding van zijn zojuist verschenen boek Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft. M.m.v. Wim Brands, Joris Lehr en The Mechanical Musical Marvels.

Erik Kriek (Amsterdam, 1966) is vooral bekend van zijn reeks Gutsman. Kriek werkt als illustrator onder andere voor de VPRO Gids (verzorgde daar o.m. een coverillustratie voor Crossing Border 2008), De Volkskrant, Vrij Nederland en Schokkend Nieuws. Ook maakte hij de omslagillustraties voor de Nederlandse Tolkienuitgaven en de pocketedities van Harry Potter. In 2008 won hij de Stripschapsprijs voor zijn complete oeuvre.

Tijdens zijn leven gold het werk van de Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver Howard Philips Lovecraft (1890-1937) als pulp; later werd hij een cultauteur die geldt als een sleutelfiguur in de ontwikkeling van horror en sciencefiction. Zijn groteske verhalen drijven op de angst van de mens voor onbekende krachten en wezens, voorafschaduwingen van de desintegratie van de vertrouwde orde. Erik Kriek is sinds zijn tienerjaren gefascineerd door het macabere in het algemeen en de verhalen van Lovecraft in het bijzonder. Met Het onzienbare en andere verhalen gaat voor hem een grote wens in vervulling: in deze bundel brengt hij de fascinerende wereld van Lovecraft en zijn eigen uitmuntende zwart-witte tekenwerk op unieke wijze samen.

Aan de hand van projecties van zijn werk wordt Kriek tijdens BorderKitchen geïnterviewd door Wim Brands (VPRO); acteur Joris Lehr (TG Dolle Maandag) speelt een fragment uit zijn Lovecraft-monoloog 'Schaduwen over Innsmouth' en The Mechanical Musical Marvels brengen ons in vroegtwintigste-eeuwse muzieksferen met originele 78-toerenplaten.  

Locatie: Weimarstraat 36, Den Haag
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: € 5
Reserveren via: 070-3462355 of info@BorderKitchen.nl

Erik Kriek bewerkte zes van zijn griezelverhalen tot een graphic novel. En dat deed hij angstaanjagend goed. Gruwelijke monsters, losgeslagen bezetenen, uitgemergelde skeletten en buitenaardse wezens wekt hij pagina na pagina tot leven en blijven nog lang nadat je het boek uit hebt door je hoofd spoken.' - Young Adult Books

BorderKitchen - Thu, 24 May 2012