Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Antony Beevor

Op 1 juni aanstaande verschijnt wereldwijd De Tweede Wereldoorlog, het nieuwe boek van de Britse militair-historicus en bestsellerauteur Antony Beevor - een overkoepelend standaardwerk dat de grote strategische ontwikkelingen beschrijft, maar het lot van de gewone soldaten en burgers geen moment uit het oog verliest. In het kader van de Nederlandse vertaling is Antony Beevor te gast bij BorderKitchen.

Met zijn grote verhalende kracht, zoals we die kennen uit Stalingrad, Berlijn en D-day, brengt Beevor in De Tweede Wereldoorlog alle aspecten van de oorlog op een vernieuwende wijze samen. Op grond van de recentste wetenschappelijke inzichten vertelt hij helder en met betrokkenheid het verhaal dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot de Stille Zuidzee, van de besneeuwde steppes tot de Noord-Afrikaanse woestijn, van de Birmese jungle tot de SS Einsatzgruppen in Oost-Europa, van de Goelagbataljons tot de wreedheden van de Chinees-Japanse oorlog.

Antony Beevor studeerde aan Winchester College en aan de Royal Military Academy Sandhurst, waar hij werd onderwezen door Sir John Keegan. Van zijn boeken, die in dertig talen verschenen, werden wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. Beevors werk is verschillende malen bekroond, met onder andere de Samuel Johnson Prize, de Wolfson History Prize en de Spaanse La Vanguardia-prijs voor non-fictie.

Antony Beevor wordt bij BorderKitchen geïnterviewd door Bas Kromhout, redacteur van Historisch Nieuwsblad en auteur van Fout geboren en het binnenkort te verschijnen De Voorman. Henk Feldmeijer en de Nederlandse SS.

Locatie: Weimarstraat 36, Den Haag
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 5,-
Reserveren: via 070-3462355 (ma-vrij) of info@borderkitchen.nl 

De Tweede Wereldoorlog is vertaald door Albert Witteveen, Pieter de Smit, Corrie van den Berg en Carola Kloos.

BorderKitchen - Tue, 29 May 2012