Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Huis van Gedichten


Crossing Border Den Haag 2013 - Fri, 15 Nov 2013

Crossing Border poëzieproject i.s.m. Het Huis van Gedichten en het Rijswijks Lyceum 

Leerlingen uit twee klassen van het Rijswijks Lyceum kregen de afgelopen weken zes uur poëzieles van docenten van Huis van Gedichten. De leerlingen volgden hun eigen associaties, luisterden naar gedichten van Iris Brunia en kregen deze dichter in de klas op bezoek. Uiteindelijk schreef elke leerling een slotgedicht. Huis van Gedichten nodigde de schrijvers van de mooiste gedichten uit voor het maken van een filmische registratie van een presentatie van die gedichten. 

Deze film is te zien op de vrijdagavond in Crossing Border. 
Op vrijdagavond zullen de scholieren ook twee maal hun gedichten live presenteren, om 20.00 uur en 20.45 uur in een foyer van de Koninklijke Schouwburg.

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014

Crossing Border poëzieproject i.s.m. Het Huis van Gedichten en het Rijswijks Lyceum.
 
Leerlingen uit klassen van het Rijswijks Lyceum en het Gymnasium Haganum kregen de afgelopen weken poëzieles van docenten van Huis van Gedichten. De leerlingen volgden hun eigen associaties, luisterden naar gedichten van Hannah van Wieringen, en zagen filmpjes van en over deze dichter in de klas. Uiteindelijk schreef elke leerling een slotgedicht. Huis van Gedichten nodigde de schrijvers van de mooiste gedichten uit voor het maken van een filmische registratie van een presentatie van die gedichten. Deze film is te zien op Crossing Border. Op vrijdagavond zullen de scholieren van het Rijswijks Lyceum hun gedichten live presenteren, op zaterdag doen de leerlingen van het Gymnasium Haganum dit. In een foyer van de Koninklijke Schouwburg vinden de presentaties plaats, en is de doorlopende filmische presentatie van de gedichten te zien.

Zie hier de videoregistratie van het Rijswijks Lyceum:   

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014

Crossing Border poëzieproject i.s.m. Het Huis van Gedichten en het Rijswijks Lyceum. Leerlingen uit klassen van het Rijswijks Lyceum en het Gymnasium Haganum kregen de afgelopen weken poëzieles van docenten van Huis van Gedichten. De leerlingen volgden hun eigen associaties, luisterden naar gedichten van Hannah van Wieringen, en zagen filmpjes van en over deze dichter in de klas. Uiteindelijk schreef elke leerling een slotgedicht. Huis van Gedichten nodigde de schrijvers van de mooiste gedichten uit voor het maken van een filmische registratie van een presentatie van die gedichten. Deze film is te zien op Crossing Border. Op vrijdagavond zullen de scholieren van het Rijswijks Lyceum hun gedichten live presenteren, op zaterdag doen de leerlingen van het Gymnasium Haganum dit. In een foyer van de Koninklijke Schouwburg vinden de presentaties plaats, en is de doorlopende filmische presentatie van de gedichten te zien. 
 Zie hier de videoregistratie van het Gymnasium Haganum: