Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

RM Hubbert

© photo © Different Light Photography

RM Hubbert is zanger/gitarist uit Glasgow, Schotland. Zijn nieuwe album Breaks & Bone komt vlak voor Crossing Border uit en is de derde uit een serie en ook wel The Last of the Ampersand Trilogy genoemd.

Breaks & Bone bestaat uit tien nummers over liefde, dood, vriendschap, geestelijke stoornissen en soms over een hond met de naam D Bone. Hoewel het zo lijkt zijn de nummers zeker niet deprimerend.

Als enorm getalenteerd gitarist, gebruikt Hubby verschillende genres in zijn muziek, zoals flamenco, folk, samba en taiko. Bovendien gebruikt hij zijn niet zo vlekkeloos verlopen eigen leven als inspiratiebron. Met zijn stem kan hij emoties opwekken waar menig collega jaloers op kan zijn. Hubbert tourde onder andere met Nick Cave, Tortoise, Mogwai en Franz Ferdinand. 


TRILOGIE
De eerste twee delen van de trilogie heten Thirteen Lost & Found and First & Last.

QUOTES
‘Emotionally gripping’. - Mojo
‘A revitalising downpour’. - The wire
‘Technically dazzling and deeply moving’ . - Uncut

AIDAN MOFFAT 
Op zijn vorige album Thirteen Lost & Found kwamen diverse Schotse muzikanten het feest compleet maken, zoals Aidan Moffat, die toevalligerwijs ook op Crossing Border speelt. Laten we hopen dat ze samen nog een nummer spelen. Het is niet aan ons, maar het zou wel leuk zijn.Car Song with Aidan Moffat

ALBUM OF THE YEAR
Scottish Album of the Year Awards 2013: interview met RM Hubbert

Bolt, eerste single van de CD Breaks & Bone:

Crossing Border Antwerpen 2013 - Sun, 17 Nov 2013