Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Nadja Tolokonnikova

De Russische Nadja Tolokonnikova (1989) heeft op haar jonge leeftijd toch al een behoorlijk turbulent leven achter de rug. Op haar eenentwintigste was ze medeoprichter van de band Pussy Riot. Met hun kritische punkliedjes proberen ze al provocerend leven in de ultraconservatieve Russische brouwerij te brengen. Na een optreden in de Christus de Verlosserkathedraal (nabij het Kremlin) waarbij ze Poetin en de Kerk bespotten, worden de leden van de groep gearresteerd en een aantal van hen bij een politiek schijnproces tot twee jaar strafkamp veroordeeld. Daar krijgt Tolokonnikova het voor elkaar om een boek te schrijven - Zo begin je een revolutie. Over de lotgevallen van de groep, haar jeugd en de omstandigheden in het strafkamp.

Aan BorderKitchen de eer om Nadja Tolokonnikova op donderdag 16 februari te mogen ontvangen in Den Haag. de interviewer is journalist, schrijver en columnist Sander Donkers.


Datum: donderdag 16 februari 2017
Aanvang: 20.00
Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag
Kaarten: € 10,-, te reserveren via de BorderKitchen-website.

Over Zo begin je een revolutie:
In een vlotte, toegankelijke, aforistische, vrolijke en lichte stijl vertelt ze over de lotgevallen van de groep, haar jeugd en de omstandigheden in het strafkamp. Ze laat ook zien dat er nog een ‘ander Rusland’ bestaat, bevolkt met interessante en creatieve mensen die een andere samenleving en een andere staat nastreven dan de huidige machthebbers. Tolokonnikova hield zich staande, sterker nog: ze kwam er zelfverzekerder dan ooit uit, vastberaden om de macht nog efficiënter te tarten en Poetin te ergeren. 

'Opportunisme lijkt haar vreemd. Nadja is een echte heldin. Punk, maar dan heroïsche punk.' - NRC

Zo begin je een revolutie wordt uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact. Ton Zwaan vertaalde How to Start a Revolution uit het Engels in het Nederlands.BorderKitchen aankomend - Thu, 16 Feb 2017