Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Paul Auster

© photo Lotte Hansen
De grote Paul Auster komt naar BorderKitchen. De bestsellerauteur van o.a. De New York-trilogie, Brooklyn dwaasheid en Onzichtbaar vereert ons met een bezoek op 23 maart. Zijn werk wordt in meer dan 40 talen vertaald. De lijst met prijzen is eindeloos en bevat onder meer de NYC Literary Honors for fiction, de Prix France Culture de Littérature Étrangère en de John William Corrington Award for Literary Excellence.

In februari 2017 verschijnt zijn grote, nieuwe roman 4 3 2 1. Bij Borderkitchen wordt hij daarover geïnterviewd door Chris Keulemans, in het Engels.


Datum: donderdag 23 maart 2017
Aanvang: 20.00 
Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
Kaarten à € 12,50 zijn te koop via de website van het Theater aan het Spui

Over het boek:

Op 3 maart 1947 wordt, twee weken te vroeg, Archibald Isaac Ferguson geboren, het enige kind van Rose en Stanley Ferguson. Archibalds leven zal gelijktijdig vier verschillende paden volgen. Vier identieke Archibalds, bestaand uit hetzelfde dna, vier jongens die fysiek een en dezelfde zijn, leiden vier parallelle en volstrekt verschillende levens. Elk levenspad neemt een andere richting. Liefdes en vriendschappen en intellectuele interesses contrasteren. Een jongen groeit keer op keer op. Iedere Archibald zal verliefd worden op Amy Schneiderman, maar hun relatie zal steeds een andere zijn. Lezers zullen meegenieten van Archibalds successen, en meeleven met de tragische gebeurtenissen die hem overkomen. Zo ontvouwen de levensverhalen van de vier Archibalds zich.

'Austers eerste roman in zeven jaar is (...) een geniale zet (...). Austers gevoel voor mogelijkheden, zijn begrip van wat alle Fergusons gemeen hebben met elkaar en met ons, is een soort van stille intensiteit, een streven om te ontdekken wie zijn zijn (...). Hij herinnert ons eraan dat niet alleen het leven, maar ook de vertellingaltijd voorwaardelijk is, dat het pas achteraf onvermijdelijk blijkt.'- Kirkus 

'Auster verbaast zijn lezers al drie decennia lang door de manier waarop hij conventies ombuigt (...). Nu komt hij met zijn meest veelomvattende, veeleisende, veelbewogen, spannende, erotische, brutale, grappige en gevoelvolle roman tot nu toe (...), een verrukkelijk epos.' - Booklist 

4 3 2 1 wordt uitgegeven door uitgeverij de Bezige Bij en werd uit het Engels vertaald door Ronald Vlek. De oorspronkelijke titel is ook 4 3 2 1.

BorderKitchen aankomend - Thu, 23 Mar 2017