Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Yaa Gyasi

© photo Michael Lionstar
De piepjonge Yaa Gyasi (1989) is geboren in Ghana en kwam op haar tweede met haar familie naar de Verenigde Staten. In 2009 keerde de studente Engels terug naar Ghana om onderzoek voor haar - wat zij toen dacht - rechttoe rechtaan roman over een moeder en dochter. Maar het liep anders en Weg naar huis werd een verslag van de erfenis van slavernij die acht generaties en twee landen overspant.

Op 28 januari kom Gyasi vertellen over haar weergaloze debuutroman. Het interview is in het Engels, de interviewer is Fiep van Bodegom.

Datum: zaterdag 28 januari 2017
Aanvang: 20.00 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag
Kaarten à € 7,50 zijn te reserveren via de BorderKitchen-website

Over Weg naar huis:

Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huis vertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten – van de stammenstrijd en slavernij in Ghana naar de Burgeroorlog in Amerika, en van de kolenmijnen in het zuiden van de Verenigde Staten naar de volksverhuizingen richting Manhattan in de twintigste eeuw – en schetst zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering.

'In dit boek beleven we de verschrikkingen van slavernij op een intiem en persoonlijk niveau' - The New York Times

'Ze vraagt ons slechts de warboel van ketenen van morele verantwoordelijkheid die aan onze geschiedenis hangen te overdenken. Dit is een van de vele kwesties die in Weg naar huis zo krachtig verkend wordt.' - The Washington Post

Weg naar Huis wordt uitgegeven door uitgeverij de Bezige Bij en werd uit het Engels vertaald door Nicolette Hoekmeijer. De oorspronkelijke titel is Homegoing.
BorderKitchen - Sat, 28 Jan 2017