Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Antoine Leiris

© photo Sandrine Roudeix
Tijdens de eerste Crossing Border-festivaldag vorig jaar werden we opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws van de terreuraanslagen in Parijs. Nu zijn we bijna een jaar verder en ontvangen we de Parijsenaar Antoine Leiris (34). 
Op die bewuste avond kwam zijn vrouw om in het Bataclantheater. Enkele dagen later plaatste hij een brief aan de terroristen op Facebook, waarin hij weigerde hun daden te beantwoorden met haat. De brief werd wereldnieuws. 

 In Mijn haat krijgen jullie niet beschrijft Antoine Leiris hoe hij zijn dagen doorkwam na de fatale nacht tot het moment dat hij met zijn zoon het graf bezocht. Met weinig woorden laat hij zien dat het leven hoe dan ook doorgaat en door moet gaan zonder de open blik naar de wereld te verliezen. 

Het optreden van Antoine Leiris maakt deel uit van het middagprogramma. Aanmelden voor het interview met Antoine Leiris kan via dit formulier. De tickets, a €7,50, kunnen worden afgerekend aan de deur. Bezoekers van Crossing Border krijgen op vertoon van hun zaterdagkaartje of passe-partout vrij toegang tot dit programma. Wel wordt hen verzocht zich ook aan te melden via bovenstaande link om zich te verzekeren van een plek. 

 Het interview is in het Engels.


 

BorderKitchen - Sat, 05 Nov 2016