Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Zeruya Shalev

© photo Bert Nienhuis
Zeruya Shalev, een van de meest gelezen Israëlische auteurs, komt op 6 april naar BorderKitchen. Volkskrant-redacteur en criticus Arjan Peters interviewt haar deze avond (in het Engels). 

Zeruya Shalev (1959) werd geboren op kibboets Kinneret en woont tegenwoordig in Jeruzalem. Ze maakte binnen en buiten Israël furore met de romans Liefdesleven (1997), Man en vrouw (2003), De tweede familie (2008) en Het hart van de familie (2012). De boeken werden in meer dan 20 talen vertaald en zijn in verschillende landen bestsellers geworden. 
In april komt haar nieuwste boek uit: Pijn

Datum: woensdag 6 april 
Aanvang: 20.00 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag 
Kaarten à € 7,50 zijn te bestellen via de BorderKitchen-website

Over Pijn

Tien jaar geleden raakte Iris zwaargewond bij een terreuraanslag in een bus. Dat betekende: tien jaar pijn. Intussen heeft ze haar oude leven weer opgepakt en is ze werkzaam als directrice van een school. Haar man draagt haar op handen en de kinderen zijn het huis uit, maar de pijn is gebleven. 

Wanneer Iris op een feest Eitan ontmoet, haar grote jeugdliefde die haar destijds als een donderslag bij heldere hemel heeft verlaten, raakt ze het spoor volledig bijster. De wond die hij haar toen bezorgde, is niet minder diep en pijnlijk dan die van de zelfmoordterrorist die zichzelf en een bus drie meter van haar vandaan opblies. Tot haar ergernis en verbazing voelt ze zich nog steeds – of beter: opnieuw – tot hem aangetrokken. Ze betrapt zichzelf op de gedachte haar huwelijk te willen ontvluchten, kleine leugens te verzinnen en alles op alles te zetten om hem weer te zien. Maar kan liefde oude wonden helen? Is het mogelijk om nog één keer opnieuw te beginnen? En wat maakt Iris er zo zeker van dat alleen Eitan, de verrader van hun vroegere liefde, haar kan verlossen van haar pijn? 

Zeruya Shalev slaagt er wederom in om over de kracht van een oplaaiende passie, over erotiek en zelfbedrog te vertellen. Zelf overleefde Shalev net zo’n terreuraanslag als ze in deze roman beschrijft. Pijn is zonder twijfel haar meest persoonlijke boek en een emotionele reis tot het uiterste, die tot de laatste pagina boeit en betovert. 

'Een prachtige roman, in ieder detail.' - Amos Oz 

'Als je Pijn gelezen hebt, ervaar je hetzelfde als bij het lezen van andere boeken van Zeruya Shalev: je ziet de wereld een stukje scherper.' - Die Welt 

‘Shalevs romans draaien om vrouwelijke gevoelens en de geheimzinnige manier waarop deze met de politieke tragedie van het verscheurde land en de verscheurde stad zijn verweven.’ – Die Zeit 

Pijn wordt begin april gepubliceerd door uitgeverij Cossee. Het boek werd vertaald door Sander Hoving.

Na het interview is er gelegenheid om het boek aan te schaffen bij de boekentafel van onze vaste boekverkoper Van Stockum. Zerya Shalev zal daar ook signeren.


BorderKitchen - Wed, 06 Apr 2016