Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

John Irving

© photo Everett Irving
Op 21 januari is niemand minder dan John Irving bij ons te gast. De Amerikaanse auteur heeft vele bestsellers op zijn naam staan, waaronder de verfilmde klassiekers De wereld volgens Garp en De regels van het ciderhuis. Bij BorderKitchen komt hij vertellen over nieuwste boek: Avenue van de mysterieën. Journalist en schrijver Arjan Visser gaat hem interviewen. 

Datum: donderdag 21 januari
Aanvang: 20.00 uur 
Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag 
Kaarten: *UITVERKOCHT* 

Juan Diego is een veertienjarige jongen die in Mexico in armoede opgroeit. Zijn dertienjarige zus Lupe kan de gedachten van sommige mensen lezen, en denkt te weten wat de toekomst brengt. Over het verleden heeft ze meestal gelijk: ze kent de ergste dingen die je zijn overkomen zonder dat je er iets over hebt gezegd. Ze heeft minder vaak gelijk over wat er in de toekomst zal plaatsvinden, maar het is een grote last wanneer je ervan overtuigd bent dat je weet wat er gaat gebeuren met jezelf of met iemand van wie je houdt. 
Waartoe is een dertienjarig meisje in staat als ze denkt de toekomst te moeten veranderen? 

Op latere leeftijd onderneemt Juan Diego een reis naar de Filipijnen. Hij wordt vergezeld door zijn dromen en herinneringen en denkt terug aan zijn bewogen jeugd in Mexico. 

'Burleske, springerige, ontroerende roman, een typische Irving in zijn pleidooi voor tolerantie.'- Trouw

‘Een empathisch bedacht, meesterlijk verteld verhaal over bovenaardse opofferingen en vasthoudendheid, onwaarschijnlijke liefde en intense wonderen.’ - Booklist 

‘Het personage is fascinerend origineel; zijn verhaal bevat humor, pathos en scherpe beschouwingen. Irving krijgt het weer voor elkaar om de lezer te charmeren door het fantastische te combineren met het volkomen en aangrijpende realistische.’ - People Magazine 

Na afloop van het interview is er gelegenheid om het boek aan te schaffen (boekentafel verzorgd door boekhandel Van Stockum). Door een blessure kan John Irving helaas de boeken niet live signeren, maar hij zal wel na afloop van het interview bij de boekentafel aanwezig zijn met vooraf gesigneerde exemplaren. 

Avenue van de mysteriën verscheen in november 2015 bij Uitgeverij De Bezige Bij. De originele titel is Avenue of Mysteries, uit het Engels vertaald door Otto Biersma en Luud Dorresteijn.   


BorderKitchen - Thu, 21 Jan 2016