Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Lucas Hirsch

© photo Jochem Jurgens
Lucas Hirsch (1975) is dichter, en performing poet. Zijn gedichten droeg hij al voor op verschillende literaire festivals in Nederland, Vlaanderen en de Verenigde Staten. Hirsch publiceerde in literaire tijdschriften in Nederland en Vlaanderen én werd hij vertaald in het Pools, Fins en Engels. Daarnaast publiceerden de Amerikaanse tijdschriften Copper Nickel, Sampsonia Way en Pleiades, A Journal for New Writing interviews met hem en een aantal vertaalde werken.

Bij Crossing Border komt Lucas Hirsch zijn nieuwste bundel presenteren: Ontsla me van alles wat ik liefheb: wat gebeurt er met een mens als hij in korte tijd een scheiding, het verlies van een dierbare en het kwijtraken van zijn baan moet verwerken? En wat gebeurt er als zo’n mens dichter is?

LEESFRAGMENT
Met dank aan Singel Uitgeverijen hierbij een leesfragment uit
Ontsla me van alles wat ik liefheb.


VOORDRACHT tijdens ALS EEN ZWERFKEI
Nederlandse dichters zijn gevraagd naar hun visie op de vijftigste verjaardag van Bob Dylan’s Like a Rolling Stone. Met voordrachten uit het boek Als een zwerfkei door Elly de Waard, John Schoorl, Kees ’t Hart, Meindert Talma, Wim Brands, Fred Papenhove, Erik Jan Harmens, Peggy Verzet, Tsead Bruinja, Frank Starik, Jaap Boots en Lucas Hirsch.
Muziek: Jan Eilander en Rini Dobbelaar


VIDEO
Teaser over zijn vorige bundel Dolhuis.

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015