Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Susan Abulhawa

© photo Richard Alexander
Susan Abulhawa (1970) is een dame met een bijzondere achtergrond: geboren in Palestina tijdens de Zesdaagse Oorlog, groeide ze op in Koeweit, Jordanië en Oost-Jeruzalem. Tegenwoordig woont ze in de Verenigde Staten en is ze naast auteur ook mensenrechtenactiviste. 

In 2001 richtte ze de NGO Playgrounds for Palestine op: een organisatie die speeltuinen bouwt voor kinderen in Palestina en VN-vluchtelingenkampen in Libanon. 

Abulhawa debuteerde met de bestseller Ochtend in Jenin en heeft net haar tweede boek uitgebracht: Het blauw tussen hemel en zee: Khaled is een bijzondere jongen: nog voor zijn geboorte is hij al bevriend met zijn oudtante en tante. Net als Khaled komen zij uit Gaza en net als Khaled kennen zij een leven dat in het teken staat van vluchten, angst en gevaar. Ook de jonge Palestijns-Amerikaanse arts Noer stamt, zonder het te weten, van hen af. Ze wordt met haar familie herenigd wanneer ze naar Palestina vliegt om Khaled te behandelen, die aan het locked-in-syndroom lijdt.
In Het blauw tussen hemel en zee vertelt Khaled de verhalen van zijn Palestijnse familie. Zo schetst hij een aangrijpend beeld van de oorlog die Gaza nu al drie generaties in zijn greep houdt.

INTERVIEW
Abulhawa wordt geïnterviewd door Liddie Austin.

LEESFRAGMENT
Met dank aan uitgeverij De Geus hierbij een leesfragment uit
Het blauw tussen hemel en zee (vertaling door Marianne Gaasbeek).


Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015