Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Crossing Border 2015

Yes, daar gaan we. In juli konden we de eerste namen al niet voor ons houden, maar nu mag het er echt uit, want: het programma staat online! Wie er in november naar Crossing Border komen lees je hieronder (het complete programma vind je hier). De komende tijd voegen we nog meerdere bijzondere programma’s toe. 

Kaarten zijn NU te koop. Een ticket voor 13 óf 14 november koop je voor €30, een passe-partout voor beide avonden is €50. Kaarten voor de losse programma’s op de andere festivaldagen gaan binnenkort in de verkoop. 

MUZIEK 
CocoRosie sister Bianca Casady & the C.i.A. gaat solo met een ambitieus project waarbij muziek, dans en theater op een unieke manier met elkaar vervloeien en het reizende rockabillycircus Kitty, Daisy & Lewis neemt piano’s, banjo’s en wat al niet meer mee naar Crossing Border. De Brit met de soulvolle strot Jonathan Jeremiah zien we in de schouwburg, Samantha Crain speelt bezielde liedjes over hartenzeer en vrouwen uit de working class, Built to Spill’s frontman Martsch sleep, schaafde en kneedde net zolang aan Untethered Moon tot hij bij Built to Spill 2.0 aanbelande en Lord Huron’s “Fool for Love” luisteren we nu al elf keer per dag. 

BOEKEN 
De grande dame van de Spaanse literatuur Almudena Grandes vertelt over De drie bruiloften van Manolita, Leon de Winter zet de wereldgeschiedenis op z’n kop in Geronimo, Thomas Glavinic hervormt het Oostenrijkse literaire landschap o.a. met zijn nieuwste roman Het grotere wonder en actrice en debuterend schrijver Karen Köhler schiet raak met haar optimistische verhalenbundel Vuurpijlen vangen. Ryan Gattis deed twee jaar onderzoek naar de gigantische rellen in Los Angeles in 1992 voor Zes dagen en concertpianist, schrijver en tv-presentator James Rhodes schrijft in zijn memoires eerlijk, openhartig en met zwartgallige humor over zijn duisterste herinneringen.

BorderKitchen - Thu, 12 Nov 2015