Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

The Missing Beat

Tijd: 14 november, 15.00 - 16.00 uur (deuren open om 14.00 uur, inleidend gesprek om 14.20 uur)
Locatie: Theater aan het Spui, ZAAL3, De Constant Rebequeplein 20A
Tickets: zonder Crossing Border polsbandje € 12,50; met een polsbandje € 7,50 via www.theateraanhetspui.nl.

Kaartjes met korting zijn niet te koop via de website van Theater aan het Spui. E-mail de kassa als u verzekerd wilt zijn van een plaats. Bij het afhalen van de kaarten dient u in het bezit te zijn van uw polsbandje.

The Missing Beat is een muziektheatervoorstelling gespeeld door actrice / zangeres Wynn Heliczer. Een voorstelling geïnspireerd op werk en leven van haar vader: bohemien, dichter, filmmaker, graficus, uitgever, musicus en schrijver Piero Heliczer (1937-1993). Hij werkte zich als een appelboor door de avant-garde, close met o.a. The Beat Poets & Andy Warhol.

Met fascinerend bronmateriaal uit zijn tumultueuze leven en originele beeld- en tekstsplinters ontwikkelen zich twee lijnen: één van de mens gedoemd tot een falende zoektocht naar zingeving (voor Piero Heliczer door middel van kunst) tegenover die van een jonge vrouw, Piera. Wat is de waarde van kunst en liefde wanneer het ontdaan is van alle behaagzucht?

“Op de maan staat een krakkemikkige hut.
Achter het hutje begint een graanveld, papa,
waar ik doorheen begin te rennen.

Langs je polaroidgedichten, de scheef getypte biografieën met de dansende letters, je flikkerende 8mm filmbeelden waar de geluidsband van kwijt is geraakt.

Ik ren naar je toe, graaf gangen door tijd en ruimte, naar alle plekken waar jij leefde: Mussolini’s Rome, de magische dagen op het Waterlooplein in Amsterdam, de nachten in New York op een fluwelen ondergrond, naar Londen, naar Parijs waar ik met je mee graaf naar het buitengewone. Dat zou de redding worden, want het doodgewone was levensgevaarlijk, in those days…Als de raadsels opgelost zijn, moet je nieuwe maken.”Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015