Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Simon Wroe

Simon Wroe (1983) begon zijn carrière als chef-kok en schreef daarna als journalist over eten, kunst en cultuur in o.a. de The Economist, Prospect Magazine, The Times en The Guardian. Vorig jaar besloot hij zijn kokservaringen met zijn schrijftalent te combineren en schreef hij een boek over de ‘onderwereld’ van een restaurantkeuken; een – enigszins beschaafdere – Gordon Ramsey in boekvorm. 
Chop Chop viel meteen in de smaak bij de nationale pers en werd genomineerd voor de Costa First Novel Award 2014.

INTERVIEW
Simon Wroe wordt geïnterviewd door kok Pierre Wind.

LEESFRAGMENT
Met dank aan De Arbeiderspers hierbij een leesfragment uit
Chop Chop (vertaling door Ton Heuvelmans).


PERS
‘Zoals in een perfecte chocoladetaart, schuilt er onder de oppervlakte een machtige, kleverige brij van zwarte humor. Hoewel je afdaalt in een wereld van sabotage, afpersing en illegale kost waar je maag van omdraait, is Wroe’s roman een vers en prikkelend gerecht om van te smullen.’ – The Independent 

‘Eet je vaak buiten de deur? Bereid je dan voor op deze levendige, amusante en alarmerend informatieve roman… De angstaanjagend overtuigende cast en de grofgebekte hysterie van de keuken – beschreven door een voormalige chef die weet waar hij het over heeft – zorgen voor een boek vol energie en lachsalvo’s.’ - Daily Mail 

VIDEO

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015