Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Régis Jauffret

© photo Cathérine Helie
Met een oeuvre van niet minder dan 20 titels, kan Régis Jauffret (1955) met recht een van de productiefste schrijvers van Frankrijk genoemd worden.  Hij is de auteur van een groot aantal romans, waaronder univers, univers (2003), bekroond met de Prix Décembre, en Asiles de fous (2005), bekroond met de Prix Femina; van die laatste titel verscheen een Nederlandse vertaling onder de titel Gekkenhuizen!

In 2014 verscheen La Ballade de Rikers Island, gebaseerd op de zogeheten affaire DSK, de geruchtmakende verkrachtingszaak waarin de Franse politicus Dominique Strauss-Kahn betrokken is. Bij de verschijning van de roman diende DSK een aanklacht in tegen Jauffret en zijn uitgever.

In Nederland komt nu de vertaling uit van het boek dat in Frankrijk zijn grote doorbraak betekende: Wereld, wereld!: een vrouw heeft een lamsbout in de oven gezet en wacht tot haar man thuiskomt. Die avond krijgen ze gasten. Morgen gaan ze eten bij de Pierrots. Zoals altijd zullen ze een duik in hun zwembad moeten nemen voordat ze aan tafel mogen. Dit is het uiterst dunne stramien waarop Régis Jauffret zijn overweldigende roman bouwde.

INTERVIEW
Jauffret wordt geïnterviewd door Rokus Hofstede.

LEESFRAGMENT
Met dank aan De Arbeiderspers hierbij een leesfragment uit
Wereld, wereld! (vertaling door Martin de Haan en Rokus Hofstede).PERS
'Met Wereld Wereld schreef Jauffret een van de venijnigste en raakste satires van de laatste jaren.' - Trouw 7-11

Wereld, wereld! is een feest van verbeeldingskracht, vertelkunst en gitzwarte humor. 

‘Een onmetelijk reservoir van verhalen, een bodemloze put van micro-romans.’ – Le Monde

Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015