Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Olga Grjasnowa

© photo René Fietzek
Olga Grjasnowa (1984) werd geboren in Azerbeidzjan. Op haar twaalfde emigreerde ze met haar familie naar Duitsland, waar ze studeerde aan het Deutsches Literaturinstitut Leipzig. 
Grjasnowa debuteerde (in het Duits) in 2012 met haar roman Een Rus is iemand die van berken houdt. En meteen viel ze op. Het boek werd genomineerd voor de Deutscher Buchpreis 2012 en bekroond met de Klaus-Michael Kühne-Preis 2012 en de Anna Seghers-Preis 2012.
Dit jaar komt de vertaling van haar nieuwe boek uit: Die juristische Unschärfe einer Ehe.


THE CHRONICLES
(zie de speciale website; 3 november worden de eerste Chronicles blogs gepubliceerd). Olga Grjasnowa  maakt deel uit van The Chronicles.Met een nieuw jaar Crossing Border luiden we de negende editie van het vertaalproject The Chronicles in. Voor alle informatie over hem en over de andere chroniqueurs Sara Baume (Ierland), Frederik Willem Daem (België), Maciej Miłkowski (Polen) en over alle vertalers zie The Chronicles.

INTERVIEW
Op zaterdagavond 14 november zijn de auteurs en vertalers ook live op het festival te zien met voordrachten en een interview met Tsead Bruinja.
Enjoy the multilingual ride!

Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015