Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Niña Weijers

© photo Merlijn Doomernik
Ondanks haar jonge leeftijd al lang geen nieuwkomer meer: Niña Weijers (1987) won in 2010 de schrijfwedstrijd Write Now!, publiceerde korte verhalen in o.a. De Gids en Passionate Magazine en werd door Opzij in 2013 uitgeroepen tot een van de ‘35 schrijfsters onder de 35’. Vandaag wordt zij geïnterviewd over debuteren en al haar succes n.a.v. De consequenties, het boek waarmee zij werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015 en dat is bekroond met de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 én de Opzij Literatuurprijs. 

ATLAS CONTACT PRESENTEERT
Het optreden van Niña Weijers maakt deel uit van het uitgeversprogramma Atlas Contact presenteert.
Vier totaal verschillende schrijvers uit de stal van uitgeverij Atlas Contact zijn bij elkaar geroepen om in een speciaal samengesteld programma hun literaire kunsten aan het publiek te tonen.
Lieke Marsman draagt voor uit eigen werk; P.F. Thomése komt vertellen over wat hem inspireert; Niña Weijers wordt geïnterviewd over debuteren en haar succes met De consequenties en tussen al deze onderdelen door leest Joubert Pignon een (hilarisch) verhaal voor.

LEESFRAGMENT
Met dank aan uitgeverij Atlas Contact hierbij een leesfragment uit
De consequenties.


QUOTES
'Weijers schreef een debuutroman die tintelt van ambitie en borrelt van boeiende gedachten.' – NRC Handelsblad **** 

'[Niña Weijers'] eerste roman verraadt zoveel stilistische bravoure en mensenkennis dat het lijkt alsof ze al een klein oeuvre achter de rug heeft.' – Trouw 

OP ZOEK


Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015