Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Mirna Funk

© photo William Minke
Vers van de pers! Journaliste, auteur en tekstschrijver Mirna Funk (1981) heeft net gedebuteerd met haar roman Winternabijheid (verschijnt begin 2016 in vertaling). Daarin vertelt ze het verhaal van een jonge Duitse Jodin in Berlijn en Tel Aviv. Haar naam is Lola. Ze is Duits. Ze is Jodin. En de enige die een Hitlersnorretje op haar gezicht mag tekenen is zij zelf. Ze heeft er genoeg van dat anderen voor haar beslissen wie ze is en wie niet. Zij is degene die beslist waardoor ze zich geraakt voelt.

Mirna Funk studeerde filosofie en geschiedenis, waarna ze carrière maakte als onafhankelijk journalist en auteur. Haar artikelen over kunst, lifestyle en cultuur verschenen in onder andere Zeit Magazin en Der Freitag. Tegenwoordig woont ze zowel in Berlijn als Tel Aviv.

INTERVIEW
Mirna wordt samen met Ayelet Gundar-Goshen geïnterviewd door Xandra Schutte.

PERS
'Duidelijk is dat de holocaust nog steeds een stempel drukt en een onbezwaard leven voor joden in Duitsland onmogelijk maakt. Winternähe is een in een lichtvoetige stijl geschreven roman die zich in het heden afspeelt.' - Groene Amsterdammer

Sunday Poetry, gelezen door Mirna Funk.

Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015