Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Michiel van de Pol

Michiel van de Pol (1965) is een bekend gezicht in Graphic Novel-land. Hij debuteerde in 1995 met Mol in het tijdschrift Sjors en Sjimmie en publiceerde sindsdien zeven boeken. Twee ervan werden genomineerd voor beste album door het stripschap en voor Terug naar Johan (2010) kreeg hij ook nog eens de Willy Vandersteen-prijs, de prijs voor het beste album van de afgelopen twee jaar. Van de Pol won in 2006 de 'stripstrijd', waarna zijn strip twee jaar dagelijks in het Parool verscheen. 

Hij is nu bezig aan een volgend boek: Spotters, over een vliegtuigspotter en een schrijfster. Het is het dramatische verhaal van een vrouw die zwanger wordt en kort daarop dodelijk ziek. Omdat ze haar misère niet kan delen met haar spotter tracht zij het te verwerken in een boek, dat op die manier steeds autobiografischer trekjes aanneemt. Het gaat over vaderschap maar ook over de troost die kunst kan bieden. Tijdens Crossing Border geeft Michiel van de Pol ons alvast een voorproefje. 

Michiel van de Pol treedt op in het Graphic novel-programma.
In 2015 presenteren we met het Graphic novel-programma een nogal heterogeen gezelschap aan beeldkunstenaars: van jonkies tot oudgedienden, van Duitsland tot aan Turkije.En dan hebben we het over hun werk nog niet eens gehad. het zal dit jaar o.a. gaan over X-files, Joodse soldaten en het vaderschap.

INTERVIEW
Ovadia Benishu, Ersin Karabulut, Michiel van de Pol en Josephin Ritschel worden geïnterviewd door stripexpert Gert Jan Pos.

VIDEO

Interview met Michiel van de Pol over zijn boek Scherpschutters.

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015