Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Josephin Ritschel

© photo Gert jan Pos
Ze houdt van het tekenen van huizen en planten. Josephin Ritschel (1986) is een van de grote jonge talenten uit Duitsland. Al tijdens haar studie onderscheidde ze zich door een eigen, afwijkende tekenstijl en eigen onderwerpkeuze. Een van haar eerste bundels die ze in eigen beheer uitgaf was een hommage aan het televisieprogramma de X-files. Bij Ritschel verlopen de verhalen steevast anders dan verwacht. Ze studeerde in Berlijn en ze wordt inmiddels gepubliceerd in Frankrijk, Italië, Engeland en Zwitserland. Naast haar X-files publiceerde ze ook de korte verhalen Oasis en Qualm.

Josephin Ritschel treedt op in het Graphic novel-programma.
In 2015 presenteren we met het Graphic novel-programma een nogal heterogeen gezelschap aan beeldkunstenaars: van jonkies tot oudgedienden, van Duitsland tot aan Turkije.En dan hebben we het over hun werk nog niet eens gehad. het zal dit jaar o.a. gaan over X-files, Joodse soldaten en het vaderschap.

INTERVIEW
Ovadia Benishu, Ersin Karabulut, Michiel van de Pol en Josephin Ritschel worden geïnterviewd door stripexpert Gert Jan Pos.


Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015