Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

A.L. Snijders & Marcel Worms

© photo Vincent Mentzel
A.L. Snijders (pseudoniem van Peter Cornelis Müller) maakte furore als columnist bij onder meer Het Parool, maar is nu vooral bekend als dé schrijver van het ‘zeer korte verhaal’, ofwel zkv. In 2006 verscheen de eerste zkv-bundel met 336 zkv’s onder de titel Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk. De illustraties in deze bundel werden gemaakt door zijn jongste zoon. In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. 

In november publiceert Snijders een luisterboek met zeer korte verhalen over muziek. Hij wordt daarbij op ons Crossing Borderpodium begeleid door pianist Marcel Worms, die er prachtige muziek bij speelt van Federico Mompou, zeg maar ‘de Catalaanse Eric Satie’. 

Marcel Worms 
Nederlands pianist die is gespecialiseerd in kamermuziek. Zijn voorkeur gaat uit naar thematische programma's. Zo stelde hij programma's samen als 'Jazzinvloeden in de 20e-eeuwse pianomuziek', ‘Tango's uit Latijns-Amerika en Europa’, 'Pictures at a Mondrian Exhibition', 'Pictures at a Van Gogh Exhibition' en 'Picasso and the Music of his Century'. Sinds 2002 houdt de pianist zich actief bezig met het pianowerk van de Spaanse componist Federico Mompou. Nu werkt hij samen met A.L. Snijders aan hun bundel met zkv’s over muziek. 

Werk
A.L. Snijders schrijft zijn zkv's momenteel voor de VPRO-gids en voor de radioprogramma’s De Avonden en De Ochtend van 4 waar hij het zkv zelf voorleest.

Documentaire
Naar aanleiding van het winnen van de Constantijn Huygens-prijs in 2010 maakte het programma Vrw. zkt. Knst. onderstaande korte documentaire.

Crossing Border Den Haag 2013 - Sat, 16 Nov 2013

extra info

Crossing Border Enschede 2013 - Fri, 15 Nov 2013