Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Diane Cook

© photo Jorge Just
De Amerikaanse Diane Cook (1976) is prijswinnend auteur van fictie, dat onder andere  werd gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften als Harper’s Magazine, Zoetrope, Tin House en Granta, en non-fictie in The New York Times. Ook was ze zes jaar werkzaam voor de radioshow This American life. Eerder dit jaar werd haar verhalenbundel Mens vs. natuur zeer lovend ontvangen.

Een man die zonder pardon hulpeloze kinderen uit voortuinen steelt. Een verleidster die achter die ene man aan gaat die ze juist niet krijgen kan. Een roedel overbodige jongens die zich verschuilen in een duister woud en daar met elkaar strijden om hun volgende maaltijd. Drie vrienden in een roeiboot die reddeloos verdwalen op een meer. Een vraatzuchtig monster dat een kantoorpand binnendringt. Een einzelgänger die de zondvloed misschien zo erg nog niet vindt. 

Dit zijn de personages die Cooks verhalen bevolken. Dit is de wereld die zij schetst in haar bundel, waarin onder de alledaagse werkelijkheid de donkere, verslindende kracht van de natuur schuilgaat.

INTERVIEW
Diane Cook wordt samen met Arthur Bradford geïnterviewd door Joni Zwart

LEESFRAGMENT
Met dank aan Meridiaan Uitgevers hierbij een leesfragment uit
Mens vs. natuur (vertaald door Kees Mollema).


PERS
The Boston Globe
schreef al ‘Een goede vuistregel: als Cook het heeft geschreven, lees het dan!’, en de Nederlandse recensent Guus Bauer deed daar in Tzum nog een schepje bovenop: ‘Tja, verzucht je dan, vooruit maar weer. Maar dan word je, nog geen twee pagina’s ver, bij je lurven gegrepen en heen en weer geschud.’ 

'In deze schitterende verhalenbundel zet Diane Cook in twaalf krachtige verhalen wrange werelden neer.' - NRC Handelsblad, **** 

'Gewaagd, unheimisch en grappig.' - De Volkskran

‘… scherp, meedogenloos en vaak hilarisch.’ – NU.nl , ****

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015