Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

David Cavanagh

Als schrijver over muziek komt David Cavanagh naar Crossing Border voor allebei de genres. Hij schreef stukken voor Select, Q, Mojo en Uncut en meerdere boeken over muziek en de muziekindustrie. Hij is bij ons om meer te vertellen over zijn nieuwste werk: Goodnight and Good Riddance: How Thirty-Five Years of John Peel Helped to Shape Modern Britain, over de legendarische BBC-dj John Peel, die in de jaren ’80 ook een wekelijks programma maakte voor de VPRO. 

Goodnight and Good Riddance:
How Thirty-Five Years of John Peel Helped to Shape Modern Britain is tegelijkertijd een verhaal over de Britse maatschappij, een dagboek van de veranderende cultuur en een diepteonderzoek naar een van Engelands grootste dj’s. John Peel (1939-2004) wordt gezien als de meest invloedrijke persoon in de naoorlogse Britse popmuziek. Zonder John Peel zouden veel artiesten (van David Bowie tot Dizzee Rascal, en van Jethro Tull tot Joy Division) niet op de radio te horen zijn geweest. Of hij het nu opnam voor punk, reggae, jungle of grime, hij kreeg het altijd voor elkaar een unieke band op te bouwen met zijn publiek. 

Het boek gaat in op 300 uitzendingen tussen 1967 en 2004 en geeft daarmee een uitgebreid overzicht van Peels Dj-carrière en plaatst die meteen in een culturele en sociale context. Voor de lezers komt Peel tot leven, net als de belangrijkste ontwikkelingen die van hem zo’n grensverleggend figuur maakten – de veranderingen in zijn smaak, in zijn denken. 

John Peel - Good Night and Good Riddance (Panel discussie)
Samen met dj, producent en muziekjournalist Andrew Weatherall en Brix Smith-Start, praat Cavanagh over Peel met Lee Brackstone, creative director van de Britse uitgeverij Faber & Faber.

Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015