Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Ayelet Gundar-Goshen

© photo Alon Siga
We zijn bijzonder verheugd dit jonge multi-talent op Crossing Border te mogen verwelkomen dit jaar! Ayelet Gundar-Goshen (1982, Israel) heeft al naam gemaakt als prijswinnend scenarioschrijver, regisseur van korte films, en co-schrijver van meerdere tv-series. Voor haar korte verhalen is ze internationaal in de prijzen gevallen en voor haar romandebuut, Eén nacht, Markovitsj, won ze in 2012 de gerenommeerde Sapirprijs voor beste debuut in Israël.

Twee mannen steken de Middellandse Zee over om met vrouwen te trouwen die ze niet kennen, om hun zo de vlucht uit het nationaalsocialistische Europa mogelijk te maken. Zeëv Feinberg, schuinsmarcheerder en trotse eigenaar van een enorme snor, beschouwt dit inderdaad meteen al als een nephuwelijk: hij verlangt naar zijn meisje thuis, dat zo lekker naar sinaasappels ruikt. Uitgerekend de onopvallende Jacob Markovitsj treft de beeldschone Bella. Eenmaal terug in Palestina weigert hij Bella de van tevoren afgesproken scheiding en zijn schijnhuwelijk wordt een levenslange obsessie. Voor beiden.

INTERVIEW
Ayelet Gundar-Goshen zal samen met Mirna Funk geïnterviewd worden door Xandra Schutte.

LEESFRAGMENT
Met dank aan Meridiaan Uitgevers hierbij een leesfragment uit
Eén nacht, Markovitsj (vertaling Shulamith Bamberger).


PERS
'De stijl is bijbels, poëtisch. Gundar-Goshen heeft het recente verleden op die manier tijdloos gemaakt, mytisch.' - Groene Amsterdammer

‘Een fantastisch boek… hartstochtelijke, grappig en erg ontroerend.’ – The Times 

‘Een fabel voor de 21ste eeuw.’ – Sunday Telegraph 

‘Een heerlijk debuut… ontroerend en bevredigend.’ – The Guardian

Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015