Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Anne van Veen

Anne van Veen (1983) studeerde in 2006, als actrice/kleinkunstenaar af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.  Onlangs is haar debuutroman verschenen: Wie ik aan het zijn was. Hoofdpersoon Alma (studente Amsterdamse toneelschool) heeft een relatie met de oudere, erudiete docent Peer. Op de een of andere manier heeft hij haar in zijn macht en brengen ze tamelijk vreugdeloze uren door in een Chinees restaurant en op haar rommelige meisjeskamer.
Anne van Veen had zelf in haar studententijd een relatie met een docent.


LEESFRAGMENT
Met dank aan Uitgeverij Brandt hierbij een leesfragment uit
Wie ik aan het zijn was.


PERS
'Ongetwijfeld hebben haar ervaringen geleid tot dit boek, dat je kunt lezen als een coming-of-age roman met een pikant tintje. .. De sfeer op school wordt treffend beschreven. Anne hanteert een sfeervolle onopgesmukte stijl en weet haar verhaal spannend te houden doordat ze en passant ook het treurige lot van een collega-student vertelt.'- Volkskrant 31-10 ***

MUZIEK
In 2007 trad zij voor het eerst op met haar liedjesprogramma Anne. Kort daarop verscheen haar eerste album Bij Mij, waarvan de titelsong is uitgeroepen tot ‘nieuwe’ klassieker. Een tweede avondvullende voorstelling van haar hand volgde onder de titel Wilde Lucht. In 2013 bracht zij, naar het gelijknamige programma, onder haar eigen label Ansjobiz haar tweede album uit: Tegengif. Anne speelt in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika.

Crossing Border 2015 - Sat, 14 Nov 2015