Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Isabel Allende

© photo Lori Barra
Op 18 oktober is de wereldberoemde auteur Isabel Allende bij ons te gast. Allende brak door met haar roman Het huis met de geesten en heeft inmiddels 21 boeken op haar naam staan, waarvan wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren van zijn verkocht. In 2014 ontving ze uit handen van Barack Obama een Presidential Medal of Freedom: de hoogste burgeronderscheiding van Amerika. 

Allende komt vertellen over haar nieuwste boek De Japanse minnaar, opnieuw een roman zoals alleen zij die kan schrijven: kleurrijk, dramatisch, humoristisch, vol cliffhangers, en met twee vrouwen van wie je alleen maar kunt gaan houden. Isabel Allende wordt geïnterviewd door kersverse Opzij Literatuurprijs-winnares Niña Weijers (in het Engels), auteur van de roman De consequenties
Actrice Lindertje Mans zal uit het boek voorlezen.

Datum: zondag 18 oktober 
Aanvang: 20.00 
Locatie: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag 
Kaarten: dit interview is uitverkocht

Over De Japanse minnaar: Alma is tien jaar oud als ze in 1939 door haar ouders naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd om aan de nazi’s te ontkomen. Het verdriet om haar in Polen achtergebleven vader en moeder wordt enkel verzacht door de vriendschap met haar achterneef Nathaniel en met Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar. De vijandschap waarmee de Amerikaanse samenleving hen bejegent tijdens en na de Tweede Wereldoorlog – Alma is een vluchteling, Nathaniel Jood en Ishimei Japanner – houdt hen bij elkaar. Ishimei wordt Alma’s grote liefde, maar zij trouwt met Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim.  

De Japanse minnaar is een intiem en rijk verhaal door de precieze manier waarop Allende vertelt over het innerlijk van haar personages. Mooi.’ - AD Magazine 

‘Alleen de Zuid-Amerikaanse grootmeesteres kan zo'n episch verhaal vertellen.’ - LINDA

‘Allende bezit een virtuoos verteltalent.’ - Opzij 

‘Romantiek en magie zijn bij Isabel Allende nooit ver weg. Zo kennen we haar weer.’ - Elsevier 

De Japanse Minnaar verscheen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek. De originele titel is El amante Japonés, uit het Spaans vertaald door Henk van den Heuvel.

BorderKitchen - Sun, 18 Oct 2015