Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Paolo Giordano

BorderKitchen - Tue, 05 Mar 2013

Datum: dinsdag 5 maart 2013
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Het Nationale Toneel Gebouw, Schouwburgstraat 8, Den Haag
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via 070-3462355 of mail info@borderkitchen.nl

Paolo Giordano, auteur van De eenzaamheid van de priemgetallen, bezoekt op dinsdag 5 maart BorderKitchen in Den Haag.De schrijver Paolo Giordano komt naar Den Haag om te vertellen over zijn nieuwe boek Het menselijk lichaam. De jonge Italiaanse auteur wordt in het Nationale Toneel Gebouw geïnterviewd door Theo Hakkert. In 2008 brak Giordano door met zijn boek De eenzaamheid van de priemgetallen. Het boek werd in 22 talen vertaald en bereikte onkenbare bestellerstatus.

Het menselijk lichaam
 vertelt het verhaal van Alessandro Egitto, die werkt als legerarts in Afghanistan. Hij is er omringd door andere jonge soldaten die zo hun redenen hebben om het avontuur op te zoeken. In de wens een verleden achter zich te laten – voor Alessandro behelst die wens om uit de schaduw te stappen van zijn zus – worden  de jongemannen gedwongen de harde realiteit van een oorlog onder ogen te zien.

Acteur Vincent Linthorst van het Nationale Toneel - onder andere bekend van zijn rol als Prins Alexander in Bernhard, Schavuit van Oranje (2010) - houdt een korte voordracht uit het boek.
 

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014

In 2008 brak de jonge Italiaanse auteur Paolo Giordano door met zijn boek De eenzaamheid van de priemgetallen. Het boek werd in 22 talen vertaald en bereikte een enorme bestellerstatus. Vorig jaar kwam Giordano naar Den Haag om te vertellen over zijn roman Het menselijk lichaam bij BorderKitchen, een intens boek over jonge Italiaanse soldaten in Afghanistan. In oktober verschijnt een nieuwe roman van Giordano’s hand in Nederlandse vertaling: Het zwart en het zilver

 In Het zwart en het zilver raakt Nora tijdens de laatste maanden van haar zwangerschap door medische complicaties aan bed gekluisterd. Het paar neemt mevrouw A. in dienst om te helpen en zorgen. Na de geboorte van hun zoontje blijft ze en blijkt veel meer dan alleen een huishoudster. Ze vangt in stilte al hun onzekerheden op en wordt de bewaakster van hun relatie. En valt een diep gat als mevrouw A. plotseling door een ziekte overlijdt. 

INTERVIEW
Paolo Giordano wordt geïnterviewd door Anna Drijver

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Paolo Giordano met de eerste bladzijden van Het zwart en het zilver. Met dank aan uitgever De Bezige Bij.

‘Een oneindig begenadigd werk, van een droeve, intieme gevoeligheid. Mevrouw A. is een van de mooiste personages uit literatuur van de laatste jaren.’ – Corriere della Sera