Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Juli Zeh

Juli Zeh groeide in nog geen tien jaar uit van een veelbelovende jonge auteur tot een gevestigde literaire naam in Duitsland. Ook in Nederland werden haar romans Adelaars en engelen (2001), Speeldrift (2008), Vrije val (2008) enCorpus Delicti (2009) erg goed ontvangen. Bij BorderKitchen komt ze op 1 mei haar nieuwe en tot nu toe meest toegankelijke roman voorstellen: Nultijd.

‘Nultijd’ is een term uit de duiksport die staat voor de maximale tijd die je onder water kunt doorbrengen zonder dat je een decompressiestop hoeft te maken. Het is tijdens deze tijd dat in Zehs roman relatieproblemen tot het uiterste worden uitgevochten. Actrice Jola  is met haar partner Theo naar een van de Canarische eilanden gekomen om zich op een nieuwe rol voor te bereiden. Sven heeft Duitsland verlaten en zich op het eiland gevestigd als duikinstructeur. Geen inmenging in andermans problemen – dat is zijn motto. Maar tijdens de duiklessen met Jola en Theo verandert Sven van toeschouwer in deelnemer, en zo mondt een onschuldige flirt uit in een levensgevaarlijke driehoeksverhouding
 
Juli Zeh was al enkele malen onze gast bij Crossing Border (de laatste keer samen met de indierockband Slut), maar komt nu voor het eerst naar BorderKitchen. Ze wordt in het Engels geïnterviewd door Arjan Peters (de Volkskrant).

Deze BorderKitchen wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij Anthos, en met medewerking van het Goethe Instituut. Het boek Nultijd is vertaald door Hilde Keteleer.

Datum: woensdag 1 mei Locatie: Weimarstraat 36, 2562 GZ Den Haag Aanvang: 20.00 uur Tickets à € 5,00 zijn te reserveren via info@borderkitchen.nl of 070-3462355

BorderKitchen - Wed, 01 May 2013