Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Nathan Filer

Datum: donderdag 13 juni 2013
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag
Kaarten à € 5,00 zijn verkrijgbaar via Theater aan het Spui: bel 070-346 5272 of mail kassa@theateraanhetspui.nl

Op donderdag 13 juni presenteert BorderKitchen een interview met de jonge Britse auteur Nathan Filer in Theater aan het Spui.
Nathan Filer (1980) debuteert met De schok van de val, en maakt daarmee een grootse entree in de literaire wereld: het vertelde is schokkend van opzet maar de toon is opbeurend en humoristisch. Het boek wordt wel omschreven als Jonathan Safran Foer meets Intouchables. In het verhaal maak je kennis met Matthew. Vanuit de inrichting waarin hij is opgenomen beschrijft hij zijn leven en het keerpunt daarin: de dood van zijn oudste broer Simon.

Behalve dat hij romanschrijver, dichter en scenarioschrijver is, is Nathan Filer ook werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, wat hem bij uitstek de man maakte om de gedachtegang van de hoofdpersoon Matthew op een indringende manier te beschrijven.

Nathan Filer wordt – in het Engels – geïnterviewd door Auke Hulst, romanschrijver (o.a. Kinderen van het ruige land), muzikant (o.a. De Meisjes) en journalist (o.a. NRC). 
Deze BorderKitchen wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij Ambo Anthos. De schok van de val is uit het Engels vertaald door Nicolette Hoekmeijer. Oorspronkelijke titel: The Shock of the Fall.

BorderKitchen - Thu, 13 Jun 2013