Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Meindert Talma

Datum:           Donderdag 3 oktober
Locatie:          het Volkspaleis, E.on Energiecentrale, Constant Rebecquepln 20
Aanvang:         20.00 uur
Tickets:           à € 5,00 zijn te reserveren via info@borderkitchen.nl of 070-3462355

Multitalent Meindert Talma combineert muziek en literatuur in een BorderKitchen op een unieke locatie in Den Haag: het Volkpaleis, de turbinehal van de E.OnEnergiecentrale.

Op 3 oktober geeft Meindert Talma bij BorderKitchen in Den Haag een live-voorstelling die bestaat uit een organisch geheel van voordrachten en liedjes. Ten tijde van de BorderKitchen verschijnt Talma’s boek Kelderkoorts. Deze roman-en-album-in-één combineert proza met elf liedjes die op zich beschouwd kunnen worden als hoofdstukken van het boek.

De romancyclus Nederlands Onbekendste Popster, waarvan Kelderkoortshet eerste deel is, ontstond naar aanleiding van een artikel in Vrij Nederland. Hierin schreef journalist Sander Pleij: ‘Meindert Talma behoort tot het beste dat de Nederlandse kunst heeft voortgebracht: hij is muzikant, dichter, kunstenaar en autonoom genie. (…) Misschien is Meindert Talma ook de minst begrepen popster van Nederland. Maar Meindert houdt moed. Meindert gaat door.’ Het gaf Talma inspiratie om een cyclus te creëren over het feit waarom hij (tegen wil en dank) Nederlands onbekendste popster is geworden. Naast thema’s als musiceren en schrijven komen ook zijn familie, vriendschappen en (zoals dat hoort) problematische liefdesleven voorbij.

BorderKitchen - Thu, 03 Oct 2013