Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Paul Ingendaay

© photo Carlos Picasso

Paul Ingendaay (1961) geniet in Duitsland grote bekendheid als literair criticus en cultureel correspondent voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Inmiddels werkt hij als freelancer voor de krant, om zich meer op zijn schrijverschap te kunnen concentreren. Hij woont en werkt al jaren in Madrid.

Zijn onlangs verschenen meeslepende roman De romantische jaren schetst de jaren van het leven waarin alles mogelijk lijkt te zijn, en hoe dat voor hoofdpersonage Marko Theunissen uitpakt. Hoe kan men vrouwen liefhebben en er geen hebben? Hoe in vredesnaam kan men een romanticus zijn met een hang naar een groots en meeslepend leven, en toch verzekeringsagent worden? Over een ongewone held, wiens eigen leven een emotioneel schadegeval wordt.

In zekere zin zijn de vrouwen die Marko heeft gekend als de grote beloftes die het leven niet wilde vervullen. Of dat ook voor Angela geldt, die met hem haar welgestelde echtgenoot bedriegt, moet hij nog ervaren. Alleen een onverbeterlijke romanticus zou zich wagen aan een relatie met een cliënte. En sinds wanneer zijn verzekeringsagenten romantici? Terwijl een achterbakse collega hem probeert te chanteren met zijn affaire, voert Marko tegelijkertijd de oudste strijd uit de geschiedenis van de mens: het gevecht met de eigen familie.


Kom vast in de stemming voor deze BorderKitchen door het eerste hoofdstuk hier te lezen.

'Een buitengewone, prachtig mooie, muzikale en melancholische roman.' – Westdeutsche Zeitung 

‘Gedetailleerd fonkelend, satirisch, briljant.’ – Die Zeit 

‘Een even warme als grappige analyse van de jaren waar alles mogelijk lijkt’ – Hörzu 

Zijn in 2006 verschenen debuut Warum du mich verlassen hast (De langste zondag van mijn leven), waaraan hij sinds zijn zeventiende werkte, werd bekroond met de prestigieuze Aspekte-Literaturpreis en genomineerd voor de prozaprijs van de Leipziger Buchmesse. 

Samen met Anna von Planta geeft hij alle werken uit van Patricia Highsmith. Inmiddels zijn al 30 van de 32 banden verschenen. 

Datum:            Dinsdag 3 september
Locatie:           Pulchri (Lange Voorhout 15)
Interview:        in het Engels door Michel Krielaars (NRC)
Aanvang:        20.00 uur
Tickets:           à € 7,50 zijn te reserveren via info@borderkitchen.nl of 070-3462355

BorderKitchen - Tue, 03 Sep 2013