Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Jay McInerney

© photo Dave Howells
Jay McInerney (1955), het enfant terrible van de Amerikaanse literatuur, begon zijn schrijversloopbaan in 1984 met de Manhattan-roman Bright Lights, Big City en had daarmee meteen een bestseller te pakken. McInerney was een van de eerste auteurs die schreef over onderwerpen als cocaïnegebruik en hedonisme en een trend startte van zogenaamde yuppie-fictie en MTV-romans, geschreven door veelal jonge auteurs zoals Bret Easton Ellis en Michael Chabon.

McInerney heeft ondertussen acht romans op zijn naam staan en is nog steeds niet weg te denken uit de Amerikaanse literatuur. Met zijn nieuwste boek Prachtige, dierbare dagen schrijft hij zijn derde roman over het New Yorkse echtpaar Calloway - een boek waarin McInerney de morele complexiteiten van relaties ontleedt, terwijl hij een beeld schetst van het New York waar Obama en Clinton strijden voor het leiderschap en het faillissement van de Lehman Brothers zich aandient.

Schrijver, journalist en columnist Henk van Straten gaat Jay McInerney (in het Engels) interviewen.

Datum: woensdag 14 september

Aanvang: 20.00 

Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag.

Kaarten à € 7,50 zijn te reserveren via de BorderKitchen-website.


Jay McInerney keert met dit boek terug naar het echtpaar dat eerder al het hart vormde van de romans De schittering valt en Het goede leven, de New Yorkse Calloways. Russell en Corinne lijken het ultieme glamourleven te leiden. Ze bewegen naadloos van een literaire avond naar een chique benefiet, en hebben beide een carrière waar ze veel voldoening uit halen. Samen met hun kinderen wonen ze in een loft in Tribeca en hun zomers brengen ze door in de Hamptons. 

Hun droomleven staat echter onder druk. Russell – als zelfstandig uitgever – heeft misschien cultureel veel in de melk te brokkelen, financieel is hij een laagvlieger. Corinne doet vrijwilligerswerk en richt zich op de minderbedeelden in de stad. Langzaam maar zeker dreigen de hoge huurprijzen in New York het gezin uit hun zeer gewilde buurt te verdrijven. 

Wanneer de man met wie Corinne in de nasleep van 11 september een dramatische affaire had zich weer aandient, en Russell op het punt staat een gewaagde, kostbare en potentieel desastreuze deal te sluiten, wordt het huwelijk van de Calloways zwaarder op de proef gesteld dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

"In dit prachtige portret van een huwelijk en een stad in de schaduw van de opdoemende hypotheekcrisis, observeert McInerney het verstrijken van de seizoenen van het leven met een pijnlijke en onuitwisbare helderheid." - Booklist

“Er is geen eigentijdse auteur die zo goed is als Jay McInerney” – Mail on Sunday

Prachtige, dierbare dagen wordt uitgegeven door Hollands Diep. Het boek werd uit het Engels vertaald door Joris Vermeulen en Nico Groen. De oorspronkelijke titel is Bright, Precious Days.


Na afloop van de BorderKitchen is er gelegenheid om het boek te laten signeren door Jay McInerney. Boekhandel Van Stockum is deze avond weer aanwezig om de boeken te verkopen.

BorderKitchen - Wed, 14 Sep 2016

Crossing Border Den Haag 2009 - Sat, 21 Nov 2009

Crossing Border Antwerpen 2009 - Sun, 22 Nov 2009